NoR/SI on dokument mis sisaldab võistlusteadet kui purjetamisjuhiseid.

Etapid:

  • Purjelaua klassile on plaanis korraldada neli EMV etappi. Algusega juunis ja lõpuga hiljemalt oktoobris, toimumiskohaga kusagil Eestis.
  • Lohe klassile on kavas üks EMV etapp. Kokkuleppel Lohesurfiliiduga saab see olema Tallinna etapp. Millal sari Tallinnasse jõuab, näitab aeg. Teised etapid on lohe klassile avatud harrastajate Fun slaalom tasemel. Lohe klass võistleb Open (varem TT:R) arvestuses. TT:R-il sõitjad tuuakse välja vaikimisi.

*Kui enamus etappe peetakse ühepäevaselt, siis jätkuvalt on plaanis vähemalt üks etapp teha kahepäevane.

Üks oluline muudatus on finišilaeva lippudes. L-lippu me enam ei kasuta. L-lipp finišis tähendas varem, et ole valmis purjetama uut võistlussõitu. Nüüd peab kogu aeg olema valmis purjetama uut võistlussõitu. Kui finiš soovib võistlejad kaldale saata, siis heiskab lipud AP+H ja kui soovib päeva ära lõpetatada, siis heiskab AP+A. RRS reeglite link.

Muud muudatused tulenevad üldjuhendist, mida on selgitatud SIIN.

Lisainfoks lohe klassile ja pisut ka laua klassile! 2017 EMV-l Saaremaal oli üks mittevõistlev lohe (vist Kaur). Küll ta ütles stardis aega, õpetas sõidu vältel omasid ja mis kõige hullem, viibis kogu aeg stardi- ja võistlusalas (50m). Arusaadavalt tegi ta seda teadmatusest, heast tahtest, kuid EMV tasemega võistlusel on kõrvaline abi lubamatu. Ehk kui me sellest kombest lahti ei saa, siis tuleb rakendada tugiisiku reeglit – abi saaja saab DSQ. Kui mittevõistlejad rajale kipuvad, siis on kohtunikel eemalt keeruline aru saada, kes võistleb kes mitte, sõit tuleb katkestada. Püüaks selliseid momente vältida, korraldajad ja kohtunikud oleksid väga tänulikud.