Rahvarohke Hiiu Fun. Foto autor Hiiumaa Surfiklubi.

Harrastajate Fun sarja Hiiumaa etapp on olnud aastaid suve oodatuim surfisündmus. Seekordne üritus tõi kokku pea poolsada osalejat. Osavõtjate arvult jäädi seekord alla vaid Roosta surfilaagri ja Aegna maratoni raames peetud Fun etappidele. Oma panuse andis muidugi ka kevadel käivitunud uus kohalik surfikool, kelle õpilasi ja liikmeid toetas korraldaja stardimaksuga.

Prognoos oli nädalavahetuseks uhke – päike, tuul ja soe vesi, ehk Aafrika. Ja nii ta algas. Rada tuli vastavalt osavõtjate arvule suhteliselt pikk. Toimus neli sõitu enne lõunat ning neli peale lõunat. Pealelõuna esimesed sõidud olid Techno lastele isegi liiga tuulised. Puhanguti näitas mõõtja pea 20 sõlme. Tuulistes oludes võidutsesid slaalomi varustusega võistlejad Taavi, Toomas ja Valde, kellele järgnesid formulistid Frank ja Renar.

Teisel võistluspäeval tuul vaibus. Nüüd olid eelised Racebord klassi võistlejatel ja noorte Techno klassi lastel. Tuule suund oli keeranud rohkem maa peale, mis tähendas et tuul võib hakata suunaga mängima/kantima, või lihtsalt erinevates märkides eri suundadest puhuda. Valitsesid tavalised maatuule olud. Teise päeva liider oli Raceboard klassi esisõitja Andrus Jõgi. Noortest üllatas kõiki Alan Mitsulis, kes saavutas viimastes sõitudes Technoga märkimisväärsed 2, 4 ja 3 koha. Slaalomi klassi võistlejad olid vaiksema tuulega arusaadavalt närvis. Mõni ei suutnud kalda vaikuse tsoonist välja pääseda ja kes rajale jõudis, pidi selle läbi tiksuma. Eks ta on igaühe isiklik valik millega võistelda.

Kokkuvõttes oli tore aktiivne nädalavahetus. Etapi võitis tuntud võsasurfar Taavi Tiirik, teiseks tuli noorema põlvkonna esindaja Frank Ervin ja kolmanda koha hõivas Hiiumaa mees Toomas Pertel. Naiste seas võitis etapi Katrin Sula, teine oli Cerly Aulik ja kolmas Lola Pärna. Kõige nooremas vanusegrupis saavutas esikoha Joonas Mik, järgnesid Evert Härm ja Romek Roolaht.

Üllatusena kinkis surfiveteran Kalev Allikveer Hiiu uue surfikooli noortele tutikad trapetsid. Tuhat tänu sulle Kalev!

Hiiu Fun purjelaua tulemused.

Teise päeva teises pooles avati paraleelselt ka Sup-i võistlus, kus võidutsesid klassi tuntud liidrid. Üldarvestuses võitis etapi Valde Viiding ning naistest oli parim Cerly Aulik.

Pildid maalt – autor Hanno Luukas

Pildid merelt – autor Hiiumaa surfiklubi

Hiiu Fun-i toetasid Kärdla sadam, Kärdla vald, Hiiumaa surfiklubi, HiiuSurfShop, Eesti Purjelaualiit ja Eesti Kultuurkapital.

Taavi Tiirik – võidurõõm.
Foto autor Hanno Luukas.

Noor treener oma õpilaste ja tutikate trapetsitega.
Foto autor Hanno Luukas.