Ingrid Puusta
Täna Taanis Aarhusis, olümpiaklassi purjetamise maailmameistrivõistlustel ainsa eestlasena võistlenud Ingrid Puusta purjetas end maailma esikahekümne hulka ning granteeris seeläbi pääsme 2020 Tokyo OMile. Aarhusi MMilt teenisid olümpiapääsme seega kaks eestlast – lisaks Puustale ka Laser klassis purjetav Karl-Martin Rammo.
 
RS:X klassis võistlev Ingrid Puustal oli täna viimane finaalsõitude päev, kus peeti kokku kolm sõitu. Puusta tulemused olid viimastes sõitudes vastvalt 6., 24. ja 12. Kokkuvõttes andis see 62. olümpiakohta jahtiva purjetaja seas 19. koha. See tulemus tagab Puustale 2020. aastaks pääsme Tokyo olümpiamängudele.
 
Finaalsõitude lõppedes on RS:X klassi esikolmik:
Lilian de Geus Hollandist
Charline Picon Prantsusmaalt
Emma Wilson Inglismaalt
 
RS:X klassi medalisõit, kus osalevad kümme paremat purjetajat, toimub pühapäeval kell 15.50.
 
Aarhusis toimuv suurvõistlus on esimene, mille tulemuste põhjal jagatakse välja pea 40% 2020-ndal aastal toimuva Tokyo Olümpiamängude osaluspääsmetest. Võistlused toimuvad 02.-12.08.2018. Eestis näitavad Tokyo olümpiat Kanal 2, Kanal 12 ja Postimees.