Slalomistid tänavad

Surfi slaalomi sarja finaaletapp peeti sügise viimaste soojade tuultega Pirital. Tingimuste poolest oli võistlus nädala eest toimunud etapi koopia. Pikki randa puhuv tuul oli seekord stabiilsem, väiksemate pagidega, mistõttu sõita oli pisut mugavam. Võistlejate hulk soosis seekord kasutama Eesti jaoks uudset võistlusformaati – eliminatsioone. Rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt tuntud eliminatsioonis koosneb võistlusring eelsõitudest ja finaalidest, mis 20 osavõtja puhul tähendas igale võistlejale ringis ühte eelsõitu pluss finaali.

2018 Slaalomi Eesti meister – Tristen Erik Kivi.
Foto autor Tõnis Kask.

Konkurents slaalomi Eesti meistritiitli nimel on sel aastal olnud ülimalt tasavägine. Võrdsete punktidega tulid finaaletapile kõige auväärsemat tiitlit jahtima kaks Saaremaa surfiklubi surfarit – mitmekordne Eesti meister John Kaju ja tema õpilane, tänane konkurent, Tristen Erik Kivi. Finaaletapil peeti kokku viis võistlusringi ja õhtuks oli mõlema võistleja kontol kaks sõidu võitu. Ehk neto punktiseis oli omavahel jätkuvalt viigis. Reeglite järgi osutusid nüüd määravaks mahaarvamisele kuuluvad sõidud ja siin oli väike eelis Tristen Erik Kivil. Selle üliväikse eduga sai nii finaaletapi võidu kui ka Eesti meistritiitli Tristen Erik Kivi. Auväärse teise koha sai John Kaju. Finaaletapi kolmanda koha saavutas Timo Runge (Team Mahe), kuid sarja kokkuvõttes tuli kolmandaks hoopis Marcus Pertelson (Hiiumaa surfiklubi). Kolmanda ja neljanda koha punktiseisud olid samuti võrdsed, mistõttu ka siin said otsustavaks mahaarvamisele kuuluvad sõidud.

2018 slaalomi EMV II koht – John Kaju.
Foto autor Tõnis Kask.

2018 slaalomi Eesti meister – Brigita Viilop.
Foto autor Tõnis Kask.

Naiste arvestuses tuli Eesti meistriks Brigita Viilop. Teise koha saavutas Katrin Sula (Chica) ja kolmanda Cerly Aulik (Chica). Noorte meistritiitli võitis Marcus Pertelson Frank Ervin (TPLK) ja Karl Robin Tiislär (Surfikool) ees. Master vanusekategooria meistritiitli võitis veenva eduga Timo Runge. Teise koha sai Martin Berkmann (Hiiumaa surfiklubi) ja kolmandaks tuli Valde Viiding (Hang Loose). Grand master vanusekategoorias saavutas tiitlivõidu Erki Kivistik. Teise koha sai Katrin Sula ja kolmanda Erno Kaasik (Team Extreme).

Eesti meistrivõistluste III etapi tulemused.

EMV sarja koondtulemused.

2018 Fun Slaalom I koht – Erki Kivistik.
Foto autor Tõnis Kask.

Slaalomi finaaletapiga selgitati välja ka harrastajate “Fun Slaalom” sarja võitjad. Harrastajate sarja võitis Erki Kivistik. Teise kohaga pidi leppima enne finaaletappi pikalt liidripositsiooni hoidnud Peep Tomingas (Aloha). Kolmanda koha saavutas Meelis Uustalu (Aloha). Naiste arvestuses võitis Fun Slaalom sarjas esikoha Helle Väin (Chica). Vaid ühe enam punktiga saavutas teise koha Elena Lass (Hiiumaa surfiklubi) ja kolmandaks tuli Eeva Sander.

Fun Slaalom IV etapi tulemused.

Harrastajate sarja koondtulemused.

Finaaletapi pildid – autor Enda Pärisma ja Tõnis Kask.

Z-fins eriauhinna sai finaaletapil Hugo Kruus.

Slaalomi võistlussarja toetasid Palms, Nelja Energia, HiiuSurfShop, Z-fins, Ulaelu, Flaka, Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Purjelaualiit. Lohe slaalomi EMV etappi toetas Eesti Lohesurfiliit. Kultuurkapital toetas EPLi FUN võistlussarja läbiviimisel.