NYCS noored stardis

Slaalom.ee korraldas täna Harkul Talisurfi Fun Slaalomi esimese etapi. Võistlus pakkus klassikalise allatuule slaalomi sõidurõõmu 17-le osalejale. Kelgu klassis jagus võistlejaid igasse vanusegruppi. Lohe klassist oli kohal ainult üks huviline, kes loobus iseendaga võidu sõitmast. Ilmselt pelgasid lohetajaid põhjaranniku liiga õhukest lumekatet. Samas mujal maailmas on lohetajaid võistlustel alati väga palju.

Tuul oli päris mõnus, Harkule omaselt küll veidi puhanguline. Jääolud olid pigem talutavad. Viimaste päevade tuisk ja tuuled olid siia-sinna tekitanud jäiseid lumemühke, mis mõnegi kukkumise põhjustasid. Alusjää oli veidi krobeline. Päeva jooksul oli ka natuke lumetuisku, õnneks lund sadas väga vähe. Ehk olud ei olnud ideaalsed, kuid fun taseme (treening)võistluse vaates täiesti talutavad.

Võistlusformaat oli uuenduslik. Kui varasemalt on talisurfis kasutatud fliitide vahel liikumiseks niiöelda tõusmise-langemise süsteemi, siis seekord katsetati suvest tuttavat ja väga populaarset slaalomi eliminatsiooni. Võitlejad suhtusid sellesse erinevalt – mõnele meeldis, mõnele mitte. Arusaadav, plusse ja miinuseid on mõlemas süsteemis. Eks juhid saavad nüüd mõelda, mis suunas ala arendada.

Põnevust jagus. Oli üllatavaid möödasõite, ka kukkumisi ja üks veidi tõsisem kokkupõrge, kus kannatada sai varustus. Siinkohal tasuks meenutada kokku lepitud põhireegleid – eessõitjal on alati õigus, ka kukkudes! Alati on haarav jälgida esimese otsa tegijaid: kui kiiresti nad liiguvad, kui osavalt pöördeid sooritavad või teineteise piire kombivad. Huvitavaid võistlusmomente oli aga ka tagapool, kus samamoodi ootamatult kohti ümber mängiti.

Üldarvestuses saavutas esikoha kogenud Tõnis Salong. Teise koha saavutas Raivo Saarm ja kolmas koht läks Raul Mihkel Antonile (U20).

Esikolmik

Grand masterite vanusegrupis saavutas esimese koha Tõnis Salong, teise koha Raivo Saarm ja kolmanda koha Meelis Rang.

Naisi esindas Fun slaalom võistlusel Betti Vainküla.

Seekordsel võistlusel oli üllatavalt suur noorvõistlejate osakaal – neli noormeest. Nendest kolm sobivad vanuselt Eestis toimuvate Talisurfi Euroopa Meistrivõistluste noorte toetusprogrammi (U17 klassi) ja vähemalt üks nendest, Kaur Säärits, on programmiga juba liitunud. Tema kelgu sponsor on Koit Teder. Tänasel võistlusel U17 vanusearvestust ei olnud, oli U20 vanusearvestus. Esikoha võitis seal Raul Mihkel Anton, teise koha sai Kaur Säärits ja kolmanda Jakob Heinrich Tuubel. U17 klassi olemasolul oleks esikoha saavutanud Kaur Säärits, teine oleks olnud Jakob Henrich Tuubel ja kolmas Karl Sören Tamm. Tegelikult olid kõik NYCS purjetamiskooli noored väga tublid, areng toimus päeva jooksul silmnähtavalt. Kõige rohkem üllatas ikkagi see, et noored suutsid täiskasvanutega sama võistlustempot hoida. Tundub, et noorte programm osalt juba toimib.

Kaur Säärits ja Koit Teder

Fun Slaalom I etapi tulemused – kelgu klassis
Kel huvi siis siit saab näha ka sõitude eliminatsiooni tabeleid.

Fotod Enda Pärisma.
Tekst ja tulemused Tõnis Kask.