Tallinna MV Talisurfis 2019, slaalomi start

Tallinna Meistrivõistlused talisurfis peeti 09.-10. märtsil Harku järvel. Hoolimata nädala algul sadanud paksust lumest ja reedesest sulast, mis korraldajaid muretsema pani, osutusid olud lõpuks paremaks kui oodata osati. Tuult jagus mõlemale päevale ning meeleolu hoidis kogu nädalavahetuse üleval kevadiselt soe päike.

Tiitlit kogunes jahtima 13 talisurfarit, kõik kelgu klassi võistlejad. Tugevat konkurentsi pakkusid naaberriikide võistlejad Lätist ja Soomest. Külalisvõistlejatele meeldib meie võistluste kvaliteet ja nii väisavad nad meie starte lausa mitu korda hooaja jooksul. Kahju, et hoolimata lohelaudurite suurest hulgast Eestis jagub võistlemise huvi vaid üksikutele. Lohe klassi osalus oli seekord alla arvestuse miinimumi.

Kuna olud olid head, said kelgud mõlemal päeval sõita nii põnevat slaalomi distsipliini kui ka klassikalist purjetamise kursisõitu. Kokku tehti lausa 15 slaalomi sõitu ning 8 kursisõitu. Tallinna Meister selgus mõlema distsipliini summas, talisurfi slaalom.ee fun-arvestuses oli aga tegu kahe etapiga – slaalom ja kurss. Seega toome välja ka distsipliinide parimad.

Slaalomi esikolmiku moodustasid lätlane Aleksandrs Leontjevs, järgnes soomlane Feodor Gurvits ja kolmandaks tuli Raivo Saarm.

Slaalomi poodium

Kursisõidus oli samuti esimene Aleksandrs Leontjevs. Teise koha saavutas Raul Mihkel Anton Tallinna Noblessneri Jahtklubi purjetamiskoolist (NYCS) ning kolmas oli taas Raivo Saarm.

Kursisõidu poodium

Tallinna Meistrivõistluste üldarvestuse poodium jagunes sõbralikult kolme osalenud riigi vahel: meistritiitli võitis lätlane Aleksandrs Leontjevs. Teine koht jäi Eestisse Raul Mihkel Antonile ning kolmas koht läks Soome Feodor Gurvitsale.

Tallinna MV talisurfis 2019 üldarvestuse poodium

Naiste au hoidis üleval Marta Arete Sokk (NYCS), olles seega naisteklassi esimene, ühtlasi noorteklassi neljas.

Marta Arete Sokk

U20 noortearvestuses saavutas kolmanda koha Jakob Heinrich Tuubel, teise koha Joonas Väär ja esikoha Raul Mihkel Anton, kõik noored esindavad NYCS klubi.

Noorte poodium

Tallinna MV arvestuses saavutas  grand master vanusearvestuses kolmandal kohal eestlane Valeri Filippov, teisel kohal Raivo Saarm ning esikohal Aleksandrs Leontjevs. Parim võistleja masterite arvestuses oli Feodor Gurvits, teisel kohal Jüri Reitel.

Tulemused: slaalom, kursisõit, üldarvestus

Pildid: Aleksandr Abrosimov, Enda Pärisma

Tallinna Talisurfi MV 2019 korraldas slaalom.ee meeskond. Võistlust toetas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.