Tali-Fun sarja võitja - Raul Mihkel Anton

Paljudele väga edukas ja üritusterohke talisurfi hooaeg on lõppenud. Üritusi toimus igale tasemele. USA-s peeti MM, Eestis EM, lisaks EMV, Tallinna MV, Eestist mitte kaugel oli Soome MV ja muidugi kohalik tali-fun sari. Sellest viimasest kujunes hooaja jooksul välja üsna mahukas treening- või võistlussari, mis arendas ja motiveeris nii harrastajaid kui võistlejaid kindlasti rohkem kui niisama lõbusõit. Tulemuseks on talisurfi harrastajate tõus, ning kõige olulisem et noorte hulk ja tase võistlustel kasvab. Talisurfis lähevad asjad selgelt ülesmäge.

Noored talisurfi harrastajad (NYCS)

Tali-fun harrastajate sarja esimesel hooajal toimus koguni kuus etappi. Neist pooled peeti slaalomi ja pooled kursisõidu distsipliinis. Paindlik formaat võimaldas sarjas kasutada mitmeid huvitavaid uuendusi. Näiteks slaalomis katsetati edukalt eliminatsiooni formaati ja kursisõidus võeti kasutusele 1980-ndatest tuttav “Fast Track Slalom” rada. Viimane on ekstreemselt kiiretele uisukelkudele vaat et ainuvõimalik turvaline kursisõidu lahendus. Paljude rõõmuks võimaldasid tingimused uisukelguga osaleda kuuest etapist viiel. Sarjas osales kokku 32 võistlejat, kelle seas oli 7 noort talisurfarit. Rahvusvahelist konkurentsi pakkus sarjas kolm tugevat soomlast ning kaks lätlast.

Raul Mihkel Anton

Esimese tali-fun sarja võitis Raul Mihkel Anton Noblessneri purjetamiskoolist. Raul on jätkuvalt noor, kuid tänaseks juba kogenud talisurfar. Teise koha saavutas Tõnis Salong. Tõnise ehitatud kelgud on hinnas nii siin kui sealpool piiri. Kolmanda koha saavutas Raivo Saarm (Taem Jahe), kelle puhul suvi kandus üle talve – Raivo ja Fun on lihtsalt sünonüümid. Erandina toome seekord välja veel paar järgnevat kohta, sest neljada ja viienda koha said varasemad Eesti meistrid Meelis Rang ja Peeter Kask. Esikuuiku lõpetas aga käesoleva aasta kahekordne maailmameister ja Euroopa meister Boris Ljubtšenko. Seega kodune konkurents on meil ikka väga kõva.

Sarja tulemused.
Pildid – autor Enda Pärisma

Noorte võit läks samuti Raul Mihkel Antonile. Teise koha saavutas Joonas Väär ja kolmandaks tuli Kaur Säärits. Noortest said sarjaga tuule tiibadesse veel Jakob Henrich Tuubel, Karl Sören Tamm, Marta Arete Sokk ja Lisbeth Salong. Kõik peale Lisbethi on Noblessneri purjetamiskooli lapsed.

Marianne Rautelin

Naiste arvestuses võitis sarja soomlanna Marianne Rautelin. Teiseks tuli Betti Vainküla ja kolmandaks Liisa Aasma.

Tali-fun võistlussari täitis kuhjaga kõik hooaja eel seatud unistused või eesmärgid. Ettevõtmist toetas slaalom.ee, ning kaudselt kõik Euroopa meistrivõistluste toetajad ja noorte “Junior support program” toetajad – Koit Teder, Kalev Allikveer, Tõnis Salong, Feodor Gurvits ja Enda Pärisma.