Raceboardi EMV 2019 Harku järvel

Nädalavahetusel toimunud Raceboardi EMV 2019 võitis lätlane Gundars Osis, Eesti meistritiitel läks Raul Mihkel Antonile.

Raceboardi EMV 2019 toimus 18.-19. mail Tallinnas Harku järvel. Purjelaudadele oli see hooaja esimene võistlus Eestis ning tõi kokku 28 võistlejat. Kahe suviselt sooja ja päikselise päeva jooksul sai peetud üheksa võistlussõitu.

Laupäevane tuul oli ühtlane, veidi tugevnev, ning püsis kenasti kogu päeva jooksul. Kirja said päeva lubatud viis sõitu. Pühapäeval oli rohkem tunda meie sõitjatele pigem harjumatuid järveolusid ehk tuule heitlikkust ja muutlikkust – rada tuli paar korda ümber tõsta, starte edasi lükata ning üks võistlussõit koguni katkestada. Seega põnevust jagus võistlejatele kogu päevaks ja seda mitte ainult tulemuste osas. Pühapäeval toimus neli võistlussõitu.

Võistluse võit läks seekord Lätti – võidu saavutas Gundars Osis klubist 360. Eesti meistriks sai teise koha omanik Raul Mihkel Anton Noblessneri purjetamiskoolist. Üldarvestuse kolmandale kohale tuli Artur Luure, samuti Noblessneri purjetamiskoolist.

Gundars Osis

Raceboard EMV poodium

U15 juuniorid sõitsid lühendatud rajal, edukaim oli Jakob Heinrich Tuubel, talle järgnesid Saskia Põldmaa ja Liisbeth Orav. U15 tüdrukute arvestuses võitis Saskia Põldmaa, teise koha sai Liisbeth Orav ja kolmanda Lisett Aasmets. Kõik noored on Noblessneri purjetamiskooli õpilased.

U15 poodium

U15 tüdrukute poodium

U17 klassi esikoha noppis Joonas Mik Tallinna Purjelauakoolist, teise koha sõitis välja Romek Roolaht (Tallinna Purjelauakool) ja kolmanda Joonas Väär (Noblessneri purjetamiskool).

U17 poodium

Grand Masterite esikoha sai võistluse üldvõitja Gundars Osis, teise koha Andrus Jõgi (Puri) ja kolmanda Valeri Filppov (Puri).

Grand Masterite poodium

Eesti purjelaua Raceboard klassi meister 2019 Raul Mihkel Anton: “Tunnen, et Eesti Purjetamisakadeemia talvistest laagritest lõunamaades on kasu, mu tehnika on kindlasti paranenud. Järveoludes aga sõltus palju sellest, kes millise poole valis ja kuidas tuulega vedas. Pühapäeval oli näha ka pika laua ning suurema purje eeliseid vaiksemas tuules.”

Raul Mihkel Anton

Tänuauhinna sai Kalev Allikveer, kes tagas vajalikud kokkulepped Harku sõudebaasi territooriumi kasutamiseks.

Kalev Allikveer ja peakorraldaja Jaak Lukk

Tulemused: Overall, U15
Pildid, autor Enda Pärisma: esimene päev, teine päev

Raceboardi EMV 2019 korraldaja on Noblessneri purjetamiskool, võistlust toetasid Noblessner/BLRT Grupp AS ja Eesti Pagar, medalid tegi Enda Pärisma.