Täna toimus Eesti Olümpiakomitee vastuvõtt 2019. aasta tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlastele ja treeneritele. Surfaritest jõudis poodiumile enim just talisufareid.

Noorteklassis said tunnustuse talisurfi Euroopa Meistrivõistluste medalistid slaalomis Kaur Säärits (III koht) ja Joonas Väär (II koht, mõlemad NYCS), treeneriteks Kalev Allikveer ja Jaak Lukk.

Kaur Säärits. Foto: Karli Saul
Joonas Väär. Foto: Karli Saul

Naistest tunnustati, samuti Euroopa Meistrivõistlustel eduka võistlemise eest, Betti Vainkülat (Pirita Surfiklubi/Surfhouse), kes saavutas slaalomis naiste teise koha.

Betti Vainküla. Foto: Karli Saul

Talisurfi MM-il (WISSA2019), mis eelmisel hooajal toimus Fond du Lacis, Ameerika Ühendriikides, olid rahvusvahelises konkurentsis edukad Raul Mihkel Anton (NYCS) ja Boris Ljubtšenko. Raul Mihkel Anton oli maailmameistrivõistluste edukaim noor, pakkudes tugevat konkurentsi ka esikolmikule. Oma MM parima tulemuse tegi Raul kiirussõidu distsipliinis, kus saavutas II koha. Boris Ljubtšenko võitis maailmameistrivõistlustel nii kursisõidu kui slaalomi distsipliinis kuldmedalid, kiiruses jagas teist kohta. Euroopa Meistrivõistlustel saavutas Boris esimese koha kiirussõidus ning kolmanda slaalomis. MM-i kuldmedalid medalid tõid Borisile ja tema treenerile Siretile ka rahalised preemiad Eesti Olümpiakomitee poolt.

Raul Mihkel Anton. Foto: Karli Saul
Botis Ljubtšenko ja Siret Tara EOK presidendiga. Foto: Karli Saul
Rahvusvaheliselt edukad Eesti talisurfarid ja treenerid.