Start on antud! Foto Karli Saul

Käesoleva hooaja esimene purjelauavõistlus Harku Järve regatt tõi Harku järvele 31 osalejat kahest riigist.

Algselt kuu keskele planeeritud regatt lükkus kevadise Covid-19 viirusest tingitud eriolukorra ja piirangute tõttu edasi ja muutis veidi oma tavapärast (EMV tiitlivõistlus) nime. Samas huvi võistluse vastu oli jätkuvalt suur nii Eestist kui mitmest naaberriigist, kuid kuna endiselt on reisimisel piiranguid, saabus kohale vaid Läti võistleja. Kahjuks ei õnnestunus kohale tulla Windsurfer LT klassi võistlejatel Soomest, kes küll viimase hetkeni püüdsid eriluba saada.

Jättes kõrvale selle kevade eriolud, kulgesid võistluspäevad toredalt. Kohal oli palju noori ja ka päris algajaid surfilapsi. Ilm oli samuti võistlejate poolt: mõlemad päevad olid tuulised ja päikselised. Pühapäeva ennelõunal olid tugevamad puhangud kuni 12m/s, võistluspäevade keskmine oli 6-7m/s kanti. Vaid pühapäeva pärastlõunal hakkas tuul samuti väsima, nagu osa võistlejaidki. Järvevesi oli juba suviselt soe ning laine võrreldes merega väiksem, tehes surfamise lihtsamaks ka neile, kel muidu jaks lainetega võitlemisele läheb.

Nii saigi peetud kõik planeeritud kümme võistlussõitu, kusjuures pühapäevased viis sõitu tehti suure hulga osalejate soovil puhkepausita, järjest.

Raceboard klassi üldarvestuse võitis ülekaalukalt EJL purjetamise akadeemia kasvandik Raul Mihkel Anton. Teise koha saavutas Artur Luure ja kolmada koha noppis Kaur Säärits. Kõik noored on Noblessneri Jahtklubi purjetamiskoolist (NYCS).

Üldarvestuse poodium. Foto Karli Saul

Grand Masterite esikohta võitis lätlane Gundars Osis. Talle järgnesid Raivo Saarm (Team Jahe) ja Andrus Jõgi (surfiklubi Puri).

Grand masterite poodium, Andrus Jõgi asemel Kalev Allikveer. Foto Karli Saul

Noorte U19 vanusearvestuse esikoha võitis Kaur Säärits (NYCS), Alan Mitšulise (TPLK) ja Romek Roolahe ees. U19 arvestuse neiudest võitis Emma Viktoria Millend (TPLK), teise koha saavutas Liisbet Orav (NYCS) ja kolmandaks tuli Mirjam Haava (TPLK).

U19 poodium. Foto Karli Saul
U19 neidude poodium. Foto Karli Saul

Juuniorite (U15) vanusearvestuse võitis Marta Arete Sokk, teine Lisett Aasmets ja kolmas Saskia Põldmaa. Kõik tüdrukud on NYCS purjetamiskooli esindajad.

U15 poodium. Foto Karli Saul

Laste klassi parim oli Lukas Tuubel. Valdavalt tugevate tuulte oludes sai Lukas kirja koguni kõik sõidud. Meie kõige väiksem ja noorem osaleja, 9-aastane Johanna Lukk läbis raja kahes sõidus.

Noorimad osalejad Lukas ja Johanna. Foto Karli Saul

Võistlusjuht Tõnis Kask märkis lühidalt: “Usun et selline turvalistes oludes peetud võistlus on hooaja alguses väga vajalik. Üllatavalt soe ja mõnusalt tuuline võistlus andis hea impulsi kogu hooajaks kõigile.”

Pildid esimene päev ja teine päev – autor Karli Sauli

Video – Karli Sauli

Tulemused

Artikkel raceboard.lv lehel

Harku Järve Regatti toetasid NYC purjetamiskool, Surfiklubi Puri, Eesti Jahtklubide Liit ja slaalom.ee.

U15 tüdrukud puhkepausil. Foto Karli Saul