Hiiu Fun 2020 (autor Katrin Merirand)

Hiiu Fun on aastast-aastasse olnud suve oodatuim surfisündmus. On ju laagriplats ja kogu infra kaasaegses Kärdla sadamas ülimalt hea. See meelitas surfikoolide lapsed kohale juba nädala keskel. Seekordset Hiiu Fun-i külastas kokku 55 osalejat. On see suur number, küllap vist, rekord ju. Kui poleks koroonat või raju tsüklonit või mitme tunnist praamijärjekorda siis kes teab mis oleks-poleks.

Märk … kes teab kummale poole see jääb? (autor Katrin Merirand)

Aga oli tore ja emotsionaalne nädalavahetus. Öö vastu laupäeva tervitas kõiki tsükloni esimene serv. Samas suuremat pilti vaadates tundus Kärdla ikka väga turvalise paigana. Hommikuks oli päike väljas ja ilm suht rahulik – olime sattunud tormi silma. Nüüd uuriti prognoose ja ennustati tuule suunda. Skippersil hoiatas sadamakapten et ilmselt saame ikka laksu kätte. Kõik lahtised asjad tuleb kohe kinni siduda ja telgid kibekähku angaari vededa. Nalja pole, sest teiselpool Hiiumaad asjad juba lendavad. Nojah, tuul mängib suunaga ja pagitab kohati kuni 30 sõlme, see pole fun, AP üles.

Krt “#¤%&/)* (autor Katrin Merirand)

Lõunast tundus et kõige hullem on möödas, sai alustada sõitudega. Kaks esimest sõitu oli Technodele pisut liig, samas elu sõidu tegi Margo Vesselov (3 koht). Teine sõit oli sutsu vaiksem ja lõpupoole olid tingimused juba sobivad kõigile. Tuli purjede vahetamise aeg ja kaldal ootas kosutav lõunasöök. Õhtupoole lisandus veel kolm sõitu. Kokku viis sõitu, väga hea, igati korralik päev.

Puhas Fun. (autor Katrin Merirand)

Teise päeva prognoos oli langev, kuid Kärdla üllatas. Tuul päeva jooksul hoopis tõusis ning püsis kenasti kella neljani. Tegime pausiga seitse Formula/Techno glissi sõitu lisaks. Õige otsus, võtsime tuulest viimase, sest kogu järgmine nädal on Eestis tuulega tuuga.

Purjelaua klassi võitja Frank Ervin (autor Katrin Merirand)
Foil klassi võitja Meigo Jääger (autor Katrin Merirand)

Tulemused
Pildid (autor Katrin Merirand)

Hiiu Fun-i toetasid HiiuSurfShop, Sportland Eesti, Eesti Purjelaualiit, Kärdla Sadam, Yachts Service, Hiiumaa Köök ja Pagar, Kultuurkapital ja Prike.