Techno overall top

HSS Audi High Perfomance Race nime kandev üritus oli selle aasta Soome purjelaua edetabeli viimane võistlus, mis peeti Helsingis, HSS klubis, Liuskasaarel. Äärmuslikult tugeva tuuleprognoosi tõttu oli osalevate klasside arv suhteliselt väike, kuid sportlikumad – Foil, paar Raceboard võistlejat ja Techno293 klass olid stardis. Techno klassi jaoks oli tegemist klassi esimeste meistrivõistlustega Soomes, kuhu andsid omapoolse panuse ka eestlased – NYCS purjelauakooli noored.

Esimene päev oli karm kõigile

Esimene võistluspäev oli pilves, sünge ja tuuline. Kui Helsingi C võistlusala on saarte tõttu suhteliselt turvaline laht, siis tuule ebamugava suuna tõttu kippus mere laine ikka sisse jooksma. Tuuletugevus keskmiselt 22-23 sõlme. Kuna pühapäevane tuuleprognoos oli samasugune, siis pidime sõitudega kuidagi alustama. Technos ja Raceboardis valisime algatuseks slaalomi distsipliini. Slaalomi väike rada mahtus veel enamvähem talutavalt ära turvalisse tsooni, poolsaare taha tuulevarju. Techno klassile sobis see hästi – 6 sõitu sai kirja. Aga Raceboardi jaoks oli tuul ikka liiga tugev, piirdusime ainult 2 stardiga. Foilid slaalomit ei salli, tegime neile lühendatud vastutuule raja. Nägudest oli näha et see ei olnud kerge, aga 3 sõitu saime ka neile.

Foilid

Teine päev. Päike paistab aga tuul on hull – keskmiselt 25 sõlme. Ootame, AP läheb üles. Ajakava kohaselt on esialgu ootel Foili klass. Filid uurivad et mis ja millal, ja aeg hakkab ka vaikselt otsa saama. Annan armu, lasen Foili klassi koju. Kuna Raceboardid ütlesid juba hommikul et nemad veele ei tule siis on AP-ga ootele jäänud vaid Techno klass.

Oi-oi!

Oh imet, vist vaibub pisut. Kiirustan kähku merele ja 20 sõlme annab lootus. AP läheb alla. Vastutuule rada sisse ja 2+2 sõitu Technole ongi tehtud. No muidugi, nüüd on ka Foilid vee kohal aga nende otsus on juba tehtud. Ilmselt oleks ka Folilie jõudnud paar starti anda, aga see on juba tagantjärele tarkus.

Teise päeva ideaalsed olud

Kokkuvõttes täitis HSS Audi High Perfomance Race oma peamise eesmärgi. Oli väga lahe Techno klassi võistlus. Rahvusvaheliseks tegid võistluse seekord NYCS purjetamiskooli noored, kes viisid seekord kaasa ka klassi tiitli. Palju õnne Teile kõigile!

Tulemused: M2S

HSS Windsurf FB page

NYC sailing school FB page

Mõned Audi High PR pildid ja videod laupäevast ning pühapäevast.

Õnnelikud Techno klassi noored