Slaalomi start. Foto Karli Saul

Seoses COVID-19 levikuga pakume uueks talisurfi hooajaks välja kontaktivaba slaalomi formaadi nimega “slalom match race”. Selles säilivad kõik slaalomi olulised elemendid – start, tippkiirus, pöörded ja koht/tulemus. Välistame ainult füüsilised kontaktid ja õnneks ka kokkupõrked.

Kahel paralleelsel rajal võistleks samaaegselt kaks võistlejat, nagu mäesuusa paralleelslaalomis, kus kiirem pääseb edasi järgmisse ringi. Kontaktide puudumine mõjub kindlasti positiivselt ka varustuse omanikele, ning peaks julgustama osalema ka vähem osavamaid surfareid. Tulemused selguvad eliminatsioonitabelis, mida on võimalik huvi korral kasvõi distantsilt “onlines” jälgida.

New plan for slalom!

Eesti noored ja juuniorid on hetkel ala maailma absoluutses tipus ja antud “uudistoode” võiks meil aidata keerulisel ajal ala edasi arendada. Saabuv hooaeg näitab, kas sel on tulevikku ja kuidas see sobib treeningutele või võistlustele.

Test on ice in surfclub Viljandi (wintersurf center in Estonia). Nov 12th 2020
Training. Not very windy day!