Jibe clinic
Jibe clinic

Talisurfi koondis korraldas aastalõpu viimastel päevadel Võrtsjärvel mahuka ja intensiivse kliiniku. Valitseva olukorra tõttu riigis sai kutse kahepäevasesse treeninglaagrisse seekord vaid koondislane või koondise kandidaat.

Ilma- ja jääolud olid pea ideaalsed. Mõlemal päeval puhus suhteliselt tugev tuul, mistõttu kasutati väiksemaid ja kergemaid purjesid. Jää kvaliteet oli väga hea, praktiliselt lumevaba, jää paksus treeningalal 14-19cm. Öösel sadanud vihma tõttu oli teine päev küll vesisem, kuid vahelduv päike jättis kõigi näole meeldiva jume – kompenseeris D-vitamiini puudust.

Ilma- ja jääolud olid pea ideaalsed.

Tööd tehti vastavalt reeglitele kahes grupis ehk kahes fliidis. Eelkõige harjutati slaalomi distsipliini nõudlikke ja tehniliselt keerulisi elemente. Kaheksa stardiplatvormi, suhteliselt pikk 5 halsiga rada, tipptasemel kelgud, maailmameistritest mentorid, slaalom.ee võistluskorralduse vahendid ja kohtunikud, koondise peatreener ja enamjaolt noored koondislased või kandidaadid. Selline kooslus tegi laagrist aegade täiuslikuma talisurfi kliiniku.

Stardirivi

Personaalseid edusamme tegid absoluutselt kõik osalejad. Kui esimestes sõitudes oli märgata mõningast tagasihoidlikkust, siis laagri lõpupoole domineerisid juba julgust ja tarkust kogunud noored. Startides võidetud kohti enam vanadele tegijatele niisama käest ei andnud.

Raul Mihkel Anton

Koondise esinumbriks on täna tõusnud Raul Mihkel Anton. Raul Mihkel alustas talisurfiga alles 4 aasta eest. Ta on hetkel veel noorte koondise liige ja alles järgmine aasta saab ametlikult täiskasvanute koondisesse. Raulile hingavad kuklasse vanameister, mentor ja kelgumeister Tõnis Salong ning Meelis Rang. Meelise hetke salarelv on kõrgelt hinnatud (blue line edition) paketiga tipptasemel võistluskelk. Taseme poolest kuulub siia seltskonda kindlasti ka Boris Ljubtšenko, kes seekord laagris ei osalenud.

Kaur Säärits

Imelist arengut näitasid laagris meie U20 noored Kaur Säärits ja Marta Arete Sokk. Kaur võttis maailmameistrite ees oma esimese sõiduvõidu ja Marta ei näidanud vähimatki väsimuse märki kuni laagri viimaste tundideni. Sama taset, kuid erinevate (tehniliste) probleemidega näitasid Joonas Väär, Ekke Madis Tombu ja Uku Roosimölder. Usume et kõik need nimed leiavad peagi koha juba täiskasvanute tulemuste top-is.

Marta Arete Sokk

Kõige noorematest näitasid tõsist sisu Jakob Henrich Tuubel, Lisbeth Salong, Saskia Põldmaa, Liisbeth Orav ja Karl Sören Tamm. Mehistes oludes möödunud laager oli noortele ikka päris raske ülesanne. Noorte peamiseks kasvulavaks on täna Noblessneri Purjetamiskool.

Märki võetakse kenasti koos, ühes rütmis.

Ei ole just palju riike, kel oleks välja panna nii meeste kui naiste koondis, ning suur ja tugev juuniorite koondis. See on uhke tunne!

Laagri statistilisi näitajaid näeb sellest tabelist.

Piltide autor Enda Pärisma – talisurfi kliinik.

Jääme lootma et ajad muutuvad, riigid avanevad ja tiitlivõistlused jätkuvad. Eesti talisurfi koondis ootab pikisilmi järgmisi tõsiseid väljakutseid!