Talisurf - autor Enda Pärisma

Talisurfi rahvusvaheliste tiitlivõistluste kalender on riikide suletuse tõttu tänavu tühi. Hetkel tundub, et nii see ka selleks hooajaks jääb. Et talihooaeg vahele ei jääks, lõi slaalom.ee tiim aegsalt Talisurfi mängude sarja, millest üks etapp on juba peetud. Lisaks tegime koondisele kliiniku. Eile avaldas EPL Talisurfi EMV sarja üldjuhendi, mis on selge märk, et tulemas on ka EMV etapid – EMV sari. Tiitlivõistluste poolest kasinale hooajale on see vägagi oodatud täiendus!

Talisurfi EMV üldjuhendi kohaselt peetakse max kaks kursisõidu etappi ja üks slaalomi etapp. Etapid kokku moodustavad sarja. Kiirussõidu distsipliin siia alla enam ei kuulu, selleks on Purjelaualiidul eraldi sari. Noorte vanusearvestuste valik on EMV-s päris lai. Olemas on U20 ja U15 vanusegrupid ning kui võistlejaid jagub siis lisatakse eraldi arvestused neiudele, noormeestele, tüdrukutele ja poistele. Varustuse poolelt muutub see, et slaalomis lubatakse võistelda kuni 8,0 m2 purjega.

EMV esimese etapi korraldamise au langes üle mitme aasta meie tiimile. Seega korraldame EMV I etapi koos mõne talisurfi mängude sarja etapiga. Kõige varem saab see juhtuda 23 või 24 jaanuar. Sellel nädalavahetusel (16-17 jaanuar) tahaks Mängude sarjaga jätkata, kuid ilmaprognoos ei ole hetkel kuigi paljulubav. Lund sajab kogu aeg juurde ja tuul on nõrk. Nädala lõpupoole selgub juba täpsemalt, kas või kus või mis distsipliinis Mängude sari jätkub.

Treening – autor Enda Pärisma

Seniks harjutab igaüks omaette ja NYCS noortele on avatud talvine treeningbaas Harkul, kus planeeritakse lausa õhtusi, või talve mõistes pigem öiseid tehisvalgustusega slaalomi treeninguid.