Talisurfi kelgud. Foto autor Karli Saul.

Nädalavahetusel peeti Lääne-Eesti Lõpe lahe jääl Talisurfi Eesti meistrivõistluste esimene etapp. Ilm oli soe, mõnusalt tuuline ja jää peaaegu lumevaba. Vastavalt oludele peeti kelkudele slaalomi, mis toimus suhteliselt väiksel alal ja oli seega hästi vaatemänguline. Lohe klassi võistlus toimus traditsioonilises kursisõidu distsipliinis.

Kelkudele anti 11 starti, millest enamuse võitis Raul Mihkel Anton (NYCS). Teise koha saavutas mitme MM-tiitliga pärjatud Boris Ljubtšenko (BTE/HSK) ja kolmandaks tõusis ülitihedas konkurentsis tänu heale viimasele sõidule Joonas Väär (NYCS).

EST-336 Raul Mihkel Anton. Foto autor Karli Saul.

Noorte U20 arvestuse võitis Raul Mihkel Anton, teine oli Joonas Väär ja kolmas Kaur Säärits (samuti NYCS).

Naiste arvestuse ja samas ka noorte (U20) tüdrukute arvestuse võitis Marta Arete Sokk. Võrdsete punktidega saavutas teise koha Liisbet Orav ja kolmas oli Saskia Põldmaa. Kõik noored on Noblessneri purjetamiskooli (NYCS) esindajad.

Marta Arete Sokk. Foto autor Karli Saul.

Grand Master arvestuse võitis Tõnis Salong, teiseks tuli Meelis Rang ja kolmandaks tuli Raivo Saarm (Team Jahe).

Grand masterite esikolmik. Foto autor Karli Saul.

Kokkuvõttes näeme, et kelkude klassi esiotsas domineerivad üha enam julgust ja kogemusi omandavad noored sportlased. Muidugi ei saa alahinnata vanemate sportlaste abivalmidust noorte suhtes: noored on nende abil saanud soetada omale kelke ning jagatakse ka nõu.

Madis Kallas. Foto autor Karli Saul.

Lohe klassis võitis etapi Madis Kallas (Pirita surfiklubi). Teise koha saavutas Martti Ainola (Laulasmaa surfiklubi) ja kolmandaks tuli Vladimir Popov. Võistlemise vaates on lohe klass Eestis alles arenemas. Õnneks on meil olemas üksikud tipud, kelle eeskuju motiveerib surfikoole ja noori toreda talialaga järjest tõsisemalt tegelema.

Tiiva klass. Foto autor Karli Saul.

Seekord oli jää peal näha ka tiiva klassi – veel mitte võistlemas, aga ehk juba järgmisel korral on mõned tiivad ka stardis?

EMV I etapi tulemused:
kelgu klass
lohe klass

Pildid: fotode autor Karli Saul
Video: autor Karli Saul

Talisurfi EMV-d toetas slaalom.ee, Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskool ja Eesti Purjelaualiit.