Märgivõtt. Foto Karli Saul

Viimane talisurfi võistlus läks kirja nii EMV kui ka Talisurfi Mängude sarja etapina. Nüüd, kus EMV vaates on kokkuvõtted avaldatud, võtame kokku Talisurfi Mängude sarja hetkeseisu ja pöörame tähelepanu ka mujale, mitte ainult liidritele.

Mängude sarja kelgu klassis on hetkeseisuga peetud kolm etappi. Kursisõidud Võrtsjärvel ja Topul ning slaalomi etapp Topul. Viimase slaalomi etapiga vahetus sarja liider. Uueks liidriks tõusis Raul Mihkel Anton. Meelis Rang taandus teisele positsioonile ja üldarvestuse kolmandal kohal püsib jätkuvalt Boris Ljubtšenko.

Mängude sarja kelkude II ja III koht (Meelis ees ja Boris). Foto autor Karli Saul.

Naiste arvestuses püsib kindlalt liidripositsioonil Marta Arete Sokk. Kõikide järgnevate kohtade punktivahed on aga väga väikesed. Teisel kohal asub hetkel Saskia Põldmaa ja kolmas on Katre Tekkel. Vaid punkti kaugusel otsivad oma võimalusi Lisbeth Salong ja Liisa Ljubtšenko.

Noorte (U20) arvestuse esimeste seas Mängude sarja kolmas etapp muudatusi ei toonud. Juhib Raul Mihkel Anton, teine on Kaur Säärits ja kolmas Joonas Väär. Kuna noorte osakaal sarjas on suur ja täitunud on ka juuniorite (U15) arvestus, siis väljendame edaspidi neid tulemusi samuti. U15 arvestust juhib Karl Sören Tamm. Teisel kohal asub Saskia Põldmaa ja kolmas on Lisbeth Salong.

Karl Sören Tamm – U15 liider. Foto autor Karli Saul.

Master arvestust esindab sarjas Noblessneri Jahtklubi purjetamistreener Jaak Lukk. Grand masterite arvestust juhib Meelis Rang, teine on Tõnis Salong ja kolmas Koit Teder.

Jaak Lukk – parim master. Foto autor Karli Saul.

Lohe klassile on Mängude sarjas peetud kaks etappi. Mõlemad etapid toimusid Topul, kursisõidu distsipliinis. Osalejate arv on sarja edenedes hakanud vaikselt kasvama. Tulemuse on kirja saanud kaheksa võistlejat. Sarja juhib Madis Kallas, teine on Martti Ainola ja kolmas on Märt Maiste. Tänu Surfy klubile on sarjale tekkinud ka naiste arvestus, mida juhib praegu Ingel Elisabet Erm.

Surfy lohetüdrukud. Foto autor Karli Saul.

Lohetajad sõidavad hetkel veel ühes klassis, kuid kasutusel on erinevad lohetüübid, samuti sõidetakse nii suuskadel, laudadega kui ka uiskudel. Võistlejate arvu kasvades tähendab see, et tulevikus tuleb ka lohed klassidesse eraldada.

Vladimir Popov – pumbatava lohega lumelaual. Foto autor Karli Saul.

Nüüd läheb Talisurfi Mängude sari väiksele puhkusele. Kalendri kohaselt peaks sari jätkuma 20. veebruaril Kahala järve etapiga ja nädal hiljem 27. või 28. veebruar Tallinna MV etapiga. Aga hoiame silmad lahti, sest heade olude korral võib tulla üllatusetappe. Hetkel oleme siiski väiksel pausil.

Tipp ja Täpp kuulutavad välja võistluspausi. Foto autor Karli Saul.

Mängude sarja tulemused:
kelgu klassi III etapp
lohe klassi II etapp EMV + Fun.

Mängude sarja koondtulemused:
kelgu klass
lohe klass

Viimase etapi:
Pildid: autor Karli Saul
Video: autor Karli Saul
Video: autor Fons van den Hove
Meediaminutid Delfis ja Postimehes.

Talisurfi Mängude sarja toetab slaalom.ee