Foto autor Karli Saul.

Talisurfi Mängude sari on selleks hooajaks läbi. Sari ületas kõik algsed eesmärgid. Toimus planeeritust oluliselt rohkem etappe (5), pluss testetapp, pluss esmakordselt korraldatud koondise kliinik. Võistlused peeti kõikides teadaolevates distsipliinides. Kõikide võistluste/tulemuste jälgimine “onlines/lives” on muutunud tehniliste edasiarenduste abil normiks. Võistlejate osalus kelgu klassis kasvas võistlustel 26 võistlejani. Kui 2019 alustasime noorte toetusprogrammi, siis täna oleme seisus kus noorte vanusearvestusse tuli lisada veel nooremate, juuniorite (U15) vanusegrupp. Noorte tase on oluliselt tõusnud. Tublimad konkureerivad juba professionaalidega, tänaste maailmameistritega. Noortel on tulevaste MM-de eel tekkinud väga kõrged eesmärgid. Kiitma peab Viljandi Talisurfi Akadeemiat. Nemad on tänaste tippkelkude arendajad. See koostöö hakkab vilju kandma. Aktiviseerunud on talisurfi tegevused Hiiumaal ja Pärnus. Mängude sari kaasas võistlemisse uue klassi – lohed. Lohe klassis osales esimesel hooajal koguni 11 võistlejat. Viimasel etapil lisasime osalejate arvu tõusu tõttu ka pumbatavate lohede arvestuse. Mõlema klassi Eestikate osa jäi sel hooajal paraku kesiseks, sest vaid 1 etapp on väga heade tingimustega hooajal ikka väga nõrk tulemus. Samas laiemat pilti vaadates tuleb tunnistada – Eesti talisurfis on toimunud järjekordne arenguhüpe!

Raul Mihkel Anton. Foto autor Enda Pärisma.

2021 Talisurfi Mängud võitis kelkude klassis Raul Mihkel Anton (Noblessneri purjetamiskool ehk NYCS). Teise koha saavutas Meelis Rang (Viljandi Talisurfi Akadeemia ehk VTA). Kolmandaks tõusis väga pinevas konkurentsis viimaste etappide heade tulemustega Joonas Väär (NYCS).

Marta Arete Sokk. Foto autor Karli Saul.

Naistest oli läbi hooaja kindel kelkude klassi võitja Marta Arete Sokk (NYCS). Teise koha saavutas tänu viimase etapi paremale tulemusele Lisbeth Salong (VTA). Kolmanda koha võitis Saskia Põldmaa (NYCS), kellele läbi hooaja pakkus tugevat konkurentsi Liisbet Orav (NYCS). Temale seekord sarja neljas koht.

Kelkude noorte (U20) arvestuse võitis sarja üldvõitja Raul Mihkel Anton (NYCS). Teise koha saavutas Joonas Väär (NYCS) ja vaid 1 punkti kaugusele jäi Kaur Säärits (NYCS).

Karl Sören Tamm. Foto autor Enda Pärisma.

Juuniorite (U15) arvestuse võitis järjekindel Karl Sören Tamm (NYCS). Teise koha võitis kõige napimalt väga andekas Lisbeth Salong (VTA). Sama punktisummaga saavutas kolmanda koha Saskia Põldmaa (NYCS).

Kelgumeistrid Viljandi Talisurfi Akadeemiast. Foro autor Karli Saul.

Kelkude grand master vanusearvestuse võitis Meelis Rang. Teise koha saavutas maailmameistri tiitlitega pärjatud Tõnis Salong ja kolmandaks tuli vanameister Koit Teder. Kõik nimetatud härrad on Viljandi Talisurfi akadeemikud.

Kalev Allikveer. Foto autor Karli Saul.

Parim Master on Jaak Lukk (NYCS treener) ja parim veteran on viimase MM-i patroon Kalev Allikveer (Puri).

Madis Kallas. Foto autor Karli Saul.

Lohe klassis peeti Mängude sarjas sel hooajal neli etappi. Puhta töö tegi kogenud Madis Kallas (Pirita SK). Teise koha võitis Martti Ainola (Laulasmaa SK). Kolmanda koha saavutas esimest aastat võistlustel nime tegev Vladimir Popov.

Lohe klassi naiste arvestuse võitis Ingel Elisabet Erm (Surfy). Pumbatavate lohede arvestuse võitis Martti Ainola (Laulasmaa SK).

Martti Ainola. Foto autor Karli Saul.

Talisurfi mängude tulemused:
kelgu klass – https://bit.ly/3sEkUGR
lohe klass – https://bit.ly/2ZZrdrS

Poodiumikohad on küll tähtsad, kuid korraldaja pidas olulisemaks siiski kõikide osavõttu. Seetõttu jätame suuremad karikad seekord ära ja autasustame kõiki osavõtjaid, võrdselt, Mängude Sarja personaalse meenega. Kuna meil üritusi enam plaanis pole, siis edastame kõik auhinnad Teie klubide või kaasvõistlejate kaudu.

Täname kõiki osalejaid ja loodame et sari saab jätku juba vähem kui aasta pärast. Etappide pildid, videod ja kokkuvõtted leiab slaalom.ee lehelt.