Eestis peetakse sel nädalal avamerepurjetamise maailmameistrivõistlused – Alexela ORC MM. Seda tõeliselt grandioosset tiitlivõistlust, kuhu oli ja on au ka oma panus anda, on aastaid ette valmistatud. Seetõttu ma sellest siin väikse ülevaate ka teen.

Pirital peetaval ORC MM-il osaleb 104 suuremat ja väiksemat jahti, osalejaid kokku tuhatkond, 12 riiki. Sõidud peetakse erineva pikkusega radadel. Näiteks täna, esimesel võistluspäeval, lähetasime võistlejad Soome lahele, ca 30 tunnisele ja 200-miilisele ringile. Nädala keskel alustame lühiraja sõitudega. Nädala lõpus jagatakse jahid kuld- ja hõbefliiti. Kolme erineva klassi maailmameistrid saavad selgeks laupäeval.

Stardiliin on poole kilomeetri pikkune.

Nagu mainisin, on üritus suur, tõeliselt grandioosne. Avamine toimus pidulikult orkestri ja rongkäiguga, süüdati isegi Tallinna olümpiatuli. Postimees.ee teeb avamisest ja lõpetamisest otseülekandeid. Inspira näitab õhtuti päeva kokkuvõtteid. Jahtide liikumist saab jälgida livesträkingust. Kui mahti, siis ela ikka kaasa, sest purjetamise aasta suursündmus kestab ju vaid selle nädala.

Tänapäeva võistluspuri on must – süsinik.

Alexela ORC MMi veebileht https://www.orcworlds2021.com/
Facebook https://www.facebook.com/orcestonia
Instagram https://www.instagram.com/orcworlds2021tallinn/
Pildigaleriid https://www.flickr.com/photos/kalevi-jahtklubi/collections#alexela #orcworlds2021tallinn