Harku järv 2022

Talisurf sai Eestis alguse Harku järvelt. See juhtus ligi poole sajandi eest, kui järvel esimest korda üht suusakelku nähti. Niisiis sel nädalavahetusel külastas talisurfi mängude sari ala sünnikodu.

Tänapäeval on talisurfis klasse palju ja võistlusi peetakse väga erinevates distsipliinides. Kelgu klassis peeti seekord sõidud lõbusas, kuid samas ka väga ekstreemses slaalomi distsipliinis. 15 sõidu jooksul juhtus küll kõike: oli õnnestumist ja põrumist, lendamist ja kukkumist. Aga nii need asjad ju ekstreemspordis ongi.

Kelgu klassi liidrid, tüdrukute arvestuses.

Etapi võitis sarja liider Kaur Säärits Noblessneri purjetamiskoolist (NYCS). Teise koha saavutas Raivo Saarm (Pirita SK) ja kolmanda koha võttis Meelis Rang (Viljandi Talisurfi Akadeemia). Naiste arvestuse võitis Marta Arete Sokk, teine oli Liisbeth Orav ja kolmas Saskia Põldmaa. Kõik tüdrukud on NYCS esindajad. Kõige noorematest võitlesid vapralt pika päeva lõpuni Johanna Lukk ja Lukas Tuubel (NYCS).

Tiivad võistlushoos

Tiiva klassile oli see hooaja esimene mõõduvõtt. Kui algselt registreerus starti kolm võistlejat, siis rajal oli neid mõnevõrra enam. Ehk järgmine kord ollakse julgemad ja saab tiiva klass ka tulemustes korraliku märgi maha. Tiiva esikoha võitis Märt Maiste (Laulasmaa SK). Teise koha saavutas Madis Kallas (Pirita SK) ja kolmas oli Raul Kehlmann (Surfy Surfschool).

Fotod: autor Enda Pärisma.

Tulemused
Kelkude slall: https://bit.ly/3qvNb46
Tiibade kurss: https://bit.ly/33FwCJO
Talisurfi mängude sarja koond:
kelgud: https://bit.ly/33eDptQ
lohed: https://bit.ly/34zkNFF