Draakon Eesti karikasarja teine etapp peeti nädalavahetusel Tallinnas. Vaatamata viimaste aastate liikumispiirangutele ja ühiskondlikele muredele püsib Draakoni kogukond Eestis järjekindlalt kasvufaasis. Sel karikaetapil oli stardis juba 14 stiilset jahti. Suurte jahtide kohta on see igati korralik fliit. Draakonid on monotüüp jahid, kus edu toob eelkõige purjetamisoskus ja väiksemat rolli mängib varustus.

Pirital peetud võistlus algas väga raskelt, meile harjumatult troopilistes tingimustes. Esimest võistluspäeva iseloomustas leitsak, puhus rahulik ja keerutav maatuul. Peeti kolm sõitu. Päeva viimases sõidus langes tuul miinimumi ning puhus raja eri pooletel kohati täiesti erinavatest suundadest. See lõi päeva lõpuks kaardid korralikult sassi. Teisel päeval andis palavus pisut järgi ning puhus juba mõnus läänetuul. Ideaalsetes tingimustes muutusid oluliseks seni läbitud sõidutunnid ja füüsiline ettevalmistus. Täiuslik purjetamispäev lisas veel kolm sõitu.

Regati esikoha saavutas kolme sõidu võiduga jaht GBR 408 (Johanna), Dimitri Bondarenkoga roolis. Samade netopunktidega, kuid kahe sõidu võiduga tuli teiseks EST 19 (Gusti XL), roolis Rene Treifeldt. Etapi kolmanda koha saavutas teise päeva heade sõitude toel EST 5 (Sparwen), Aleksei Zigadloga roolis.

Estonian Dragon Cup II poodium

Sarja kokkuvõttes on liidrite vahe nüüd sisuliselt olematu. Viimase etapi võiduga tõusis hetkel tabeliliidriks küll jaht Johanna, aga teise kohal on samapalju punkte. Seega viimasele etapile lähevad Johanna ja Gusti XL viigiseisust. Kolmandat positsiooni hoiab sarjas hetkel EST 25 (DrozdSailingArt), kus paatkonna juhiks on Ksenija Drozd.

II etapi tulemused: https://bit.ly/3yEt8EI
Sarja koondtulemused: https://bit.ly/3Ifn7BA
Fotod: autor Raul Harro

Draakon karikasarja III etapp peetakse 27-28 august Tallinnas.
Estonian Dragon Cup’i toetab Reval Cafe.