Tallinna külje all asuv tagasihoidlik Tilgu väikesadam võõrustas esmakordselt rahvusvahelist suurvõistlust. Selleks oli purjetamise 2022 Zoom 8 klassi maailmameistrivõistlused.

MM oli nädal aega kestev suurüritus. Toimus keskmiselt kolm sõitu päevas, pluss puhkepäev nädala keskel. Tähtsa ürituse lisadeks oli rongkäik, kõnedega avatseremoonia, pidulikud õhtusöögid ja väljapeetud auhinnatseremoonia. Viimaste päevade sõite sai jälgida ka GPS-träking süsteemis. Kogu etendust kanti jooksvalt üle sadama suurel väliekraanil. Kõik need “tuled ja viled” näitasid et Tilgus tehakse asju suurelt ja hästi. 2022 MM on kindlasti väärikas täiendus Zoom 8 klassi ajaloos.

Merel toimisid asjad tavapäraselt, tegime 10 sõitu nii tüdrukute kui poiste klassile. Tuuleolud olid seekord ebaharilikult keerulised. Kogu aeg puhus maatuul. Kuigi laht on Tilgus suur ja avar siis edelatuulega keerutab ikkagi kõikjal. Püüa sa nii leida see 50 minutit kus tuulesuund enamvähem paigas püsiks.

Aga Tilgus potensiaali on. Asukoht ju Tallinna lähedal ja kohalik Meriküla majutus ka piisavalt suur. Sadamas jagub ruumi kõigele. Parkida saab nii sees kui sadama väravate taga. Turvalisuse eest kannab hoolt kohalik merepääste üksus.

Elisabeth Ristmets – 2022 Zoom 8 maailmameister
Martin Rahnel – 2022 Zoom 8 maailmameister

MM-i tiitild jäid seekord Eestimaale. Tüdrukute klassi võitjaks osutus eelmise aasta teine Elisabeth Ristmets (ROPK). Teise koha saavutas Britta Maipuu (KJK) ja kolmas oli Maja Brønlund Olesen Taanist. Poiste klassi võitis Martin Rahnel (PJK). Teise koha saavutas Rasmus Randmäe (ROPK) ja kolmanda Kaito Haamer (UKP).

Tulemused:
Tüdrukud
Poisid

Zoom8 World Championship 2022 24.07 EST.mov from A4 Media on Vimeo.