Võistluste korraldajatena oli meil au osaleda traditsioonilisel Tallinna Jahtklubi Lohusalu regatil ja nädal hiljem Pirital, Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel. Esimene neist üritustest olid Eesti meistrivõistlused ja teine Eesti Jahtklubide Liidu karikasarja osavõistlus. Osalejateks noorte ühe- ja kahemehe svertpaadid.

Mõlemal regatil oli ilm lihtsalt imeline. Olgu see kliima soojenemine või mitte, aga Eestimaa suvi on hetkel ebaharilikult soe ja õnneks ka sobivalt tuuline. Kui “maarotile” võib see tunduda pisut lämbe või ebamugav, siis merel vahemereliste tingimuste üle nuriseda ei saa. Midagi paremat lihtsalt pole olemas.

Lohusalu, ILCA7 klassi EMV

Mõlema regati kavad toimisid sisuliselt täismahus, midagi olulist ära jätta ei tulnud. Tegemist oli oluliste tiitlivõistlustega, kus sportlik viha on võistluse loomulik osa. See loob tavaliselt pingeid. Kuid seekord oli koostöö võistlejate, treenerite ja korraldajate vahel küll täiuslik. Kõik osapooled näitasid enda parimat külge. Tänud selle eest kõigile!

Pirita, RS Feva, Garmin karikasari

Eesti merekultuuriga võiks nüüd justkui uhkustada. Samas areng on lõputu ja alati saab midagi paremini teha. Näiteks praegune regati formaat – kahes vahetuses võistlemine. Ühest küljest on see kulude kokkuhoid, samas kurnab see omajagu võistlust läbi viivaid ametnikke ja pole üldse mugav kaldal passivatele klassidele, osalejatele. Arenguruumi on. Positiivseks arenguks osutus robotmärgi õnnestunud test. Viimasel võistlusel kogusime hulga testandmeid stardi pin-end positsioonist. Robotmärgi kasutus oli mugav ja toimis üllatavalt hästi. Töö robotitega jätkub nüüd juba kuuenda märgiversiooni kallal.

Peetud võistluste statistilised andmed – tulemused:

Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistlused 2022 ja Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused

Kalevi Jahtklubi Meistrivõistlused 2022 (EKV 9.etapp)