Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskool (NYCS) lõpetas hooaja kolmanda regatiga svertpurjetamise suvise võistlussarja. Ühtlasi oli tegemist ka Eesti Jahtklubide Liidu Garmin purjetamissarja etapiga. Toimunud sügisene etapp oli peale palavat suve harjumatult külm, kuid jätkuvalt osavõtjaterohke. Väliskülalistena olid seekord kohal Türgi koondise noored purjelaudurid.

Kõik kolm võistluspäeva puhus paras purjetuul. Sõidud ja kogu ürituse programm toimis kogu nädalavahetusel kavakohaselt. Kõige noorematest, U13 vanusegrupi purjelauduritest saavutas esikoha Sarp Sarli (Urla Deniz Kulubu) Türgist. Teise koha võitis Johanna Lukk (NYCS) ja kolmanda Pärt Evald Kullerkupp (NYCS). Tüdrukute arvestuse võitis Johanna Lukk, teine oli Grita Griin (TPLK) ja kolmas Nisa Üstündağ (Urla Deniz Kulubu).

Sarp Sarli

U15 vanusegrupi purjelauduritest võitis esikoha Bertha Kivistik (TPLK). Teise koha saavutas Lukas Tuubel (NYCS) ja kolmanda Liisa Marii Kalk (TPLK). Tüdrukustest võitis siin grupis esikoha Berta Kivistik, teine oli Liisa Marii Kalk ja kolmas Anni Tulviste (NYCS).

Bertha Kivistik

U17 vanusegrupi võitis suhteliselt kindla eduga Karl Sören Tamm (NYCS). Teise koha võitis Saskia Põldmaa (NYCS) ja kolmanda Natali Šank (TPLK). Tüdrukute arvestuse parim oli Saskia Põldmaa, teine Natali Šank ja kolmas Karoliina Dovgan (NYCS).

Karl Sören Tamm
Kaur Säärits

Techno Plus klassi noortest võttis võidu Kaur Säärits (NYCS). Teise koha saavutas Liisbeth Orav (NYCS) ja kolmanda Jakob Tuubel (NYCS).

Andrus Jõgi

Raceboard klassi arvestuses oli seekord võitmatu vanameister Andrus Jõgi (Puri). Teise koha võitis Karl Sören Tamm (NYCS) ja kolmanda Kaur Säärits (NYCS). Naiste arvestuse võitis siin klassis Bertha Kivistik (TPLK), teine oli Liisbeth Orev (NYCS) ja kolmas Saskia Põldmaa (NYCS).

Juhan Paberit

Optimis klassi paatidest võitis regati ülekaalukalt Juhan Paberit (ROPK). Teise koha saavutas Henri Kiiver (NYCS) ja kolmanda Tristan Olek (ROPK).

Noblessner Cup sarja kokkuvõttes on erinevate võistlusklasside võitjad Lukas Tuubel, Johanna Lukk, Kaur Säärits ja Henri Kiiver. Kõik noored on Noblessneri purjetamiskooli kasvandikud.

Tutika võistluspurje võitis loosiga sel aastal Sofia Lee Tamm.

Fotod: autor Ave Jäger

III etapi tulemused: https://bit.ly/3wRs7Yu

Noblessner Cup 2022 sarjaarvestus:
Raceboardid: https://bit.ly/3uauHHL
Purjelaud U15: https://bit.ly/3AdLPQH
Purjelaud U13: https://bit.ly/3u8gWte
Optimist: https://bit.ly/3nom7Bt

Regatti toetasid Noblessneri Jahtklubi, Noblessneri Purjetamiskool, slaalom.ee võistluskorraldusmeeskond ja EJL/Garmin.