Võrtsjärvel valitsevad hetkel imelised jääolud. Seetõttu peetigi just seal sel pühapäeval talisurfi Eesti meistrivõistluste (EMV) esimene osavõistlus. Ideaalsed tingimused võimaldasid ära pidada talisurfi kõige nõudlikuma ala – kelkude ja tiibade slaalomi distsipliini.

EMV liidriositsioonid haarasid enda kätte Viljandi Talisurfi Akadeemia (VTA) kelguehitajad. Tehnilise ala tõttu peab mainima, et võidu taga on pool aastat uute kelkude arendust ja muidugi ka konkreetne pühapäevane hea esitus.

Tõnis Salong – kelgu klassi liider
Liisbeth Orav – naiste arvestuse liider

EMV liidriks tõusis mitmekordne maailmameister Tõnis Salong (VTA). Teise koha saavutas tiimikaaslane Koit Teder (VTA). Kolmandaks tõusis stabiilsete sõitudega Jaak Lukk (NYCS). Naiste liidripositsiooni hõivas kelgu klassi valitsev maailmameister Liisbeth Orav (NYCS). Teise koha saavutas meie noor tõusev täht Johanna Lukk (NYCS) ning kolmandaks tuli seekord Grita Griin (NYCS). Noorte U24 arvestuse võitis Jakob Tuubel. Teiseks tuli Liisbeth Orav ja kolmandaks Karl Sören Tamm. U17 parim oli Karl Sören Tamm, teine Johanna Lukk ning kolmas Lukas Tuubel. Noorte arvestuses tõusid poodiumile Noblessneri purjetamiskooli kasvandikud, kes ongi täna sisuliselt Eesti kelkude noortekoondis.

Jakob Tuubel – noorte U24 liider
Karl Sören Tamm – U17 arvestuse liider

Kelkude noortekoondises toimub järjepidev organiseeritud töö. On olemas lai kandepind, lisaks tuleb Viljandi meestelt järjest uusi kelguarendusi. Läheneva MM-i vaates tõstab see eestlaste ootused taas ülikõrgeks.

Johannes Ahun – tiiva klassi parim

Tiiva klassis tuli EMV-le välja vaid kaks osalejat. Parim neist oli Johannes Ahun. Ilmselt siis pole teistel Johannese vastu lootustki, või on küsimus võistluskalendri kooskõlastamises, st konkureerivas ürituses. Ei tea, igatahes paljuloodetud tiiva klassis asjad tahavada ilmselt veel paika loksumist.

EMV I / Talisurfi mängud II etapi tulemused
Kelgu klass: https://bit.ly/3X7VYa0
Tiiva klass: https://bit.ly/3VUtXl4
Mängude sarja koondtulemused kelgu klassis: http://bit.ly/3Zk3hNz
Pildid: autor Ave Jäger

Eesti meistrivõistlusi toetas Eesti Purjelaualiit ja slaalom.ee kogenud võistluskorraldusmeeskond.