Laupäeval peeti Harku järvel Talisurfi Mängude sarja viimane, kuues etapp. Ilm oli sobivalt tuuline ja kevadiselt soe. Kuiv lumevaba jää lubas üle pika aja läbi viia oodatud slaalomi võistluse. Osalejaid jagus seekord nii tiiva kui kelgu klassi. Tiibadele peeti päeva lõpuks kokku 9 sõitu ja kelkudele koguni 13 sõitu. Selline tõsine tööpäev oli väärikas lõpp suhteliselt pikale ja väsitavale hooajale.

Tiiva klassis võitis viimasel etapil esikoha Martti Ainola. Teine oli Märt Maiste ja kolmas Marlen Veiler. Mängude sarja kokkuvõttes toimus tiibadele kolm võistlust. Sarja võitis kahe etapi võiduga Johannes Ahun. Teine on Martti Ainola ja kolmas Märt Maiste. Parim tiiva naine on sarjas Marlen Veiler.

Tiivad stardi ootel

Kelgu klassis võitis viimase etapi Meelis Rang. Teise koha sai Tõnis Salong ja kolmanda Kaur Säärits. Sarja kokkuvõttes võitis esikoha Tõnis Salong, teise koga sai Meelis Rang ja kolmanda Jakob Tuubel.

Tõnis Salong

Kelgu klassi naiste arvestuse parim oli slaalomis Liisbeth Orav, teine Johanna Lukk ja kolmas Helena Jõepere. Mängude sarja kokkuvõttes võitis esikoha Johanna Lukk, teine on Liisbeth Orav ja kolmas Grita Griin.

Johanna Lukk

Juuniorite U17 vanusearvestuse võitis etapil Johanna Lukk. Teise koha sai Pärt Evald Kullerkupp ja kolmanda Helena Jõepere. Sarja kokkuvõttes on võitja Karl Sören Tamm, teine Johanna Lukk ja kolmas Grita Griin.

Jakob Tuubel

Noorte U24 vanusearvestuse võitja etapil on Kaur Säärits, teine Jakob Tuubel ja kolmas Liisbeth Orav. Sarja pani noortest lukku Jakob Tuubel, teine on Kaur Säärits ja kolmas Karl Sören Tamm.

Slaalomi etapi tulemused:
tiivad http://bit.ly/40coc4A
kelgud http://bit.ly/3yUvGO1

Talisurfi Mängude sarja koondtulemused:
tiivad http://bit.ly/3Jpor5D
kelgud https://bit.ly/3Zk3hNz

Hooaja peaauhinnaks oli sel aastal eelmise aasta Eesti meistri hinnaline võidukelk. Kelk loositi välja kõikide kohal olnud osalejate vahel. Loosivõidu ehk lõpuks ometi isikliku kelgu sai Noblessneri kooli andekas noorsurfar Liisbeth Orav. Liisbethi teekond ei ole olnud kerge. Samas kõva töötahe on juba praegu talle toonud mõned MM tiitlid. Palju õnne ja õnnestumisi meie kõigi poolt Liisbeth!

Liisbeth Orav – võidud läbi pisarate

Purjelaua talvine sari pakkus täiuslikku treeningut perioodiks kus meie laiuskraadil vette minna ei saa. Eriti vajalik on see Noblessneri Purjetamiskoolil põhinevale noortekoondisele, sest konkurendid soojemates maades saavad ju läbi aasta vees treenida. Talisurf pakub meie sportlastele aastaringselt purjelaua sõidutunnetust. Boonusena lisanduvad talivised tiitlivõistlused ja viimastel aastatel lausa MM tiitlid. Ehk et sporditööd tehakse talisurfis tipptasemel. Esmalt tagasihoidlikult planeeritud hooaeg osutus kokkuvõttes vägagi sportlikuks. Emotsioonides oli draamat, põrumist, kuid rohkem ikka õnnestumisi ja võite. Fantastiliselt kokku hoidev kogukond tõi kindlasti kõigile imelisi hetki.

Slaalomi etapi video: autor Raul Harro

Viimast slaalomi etappi toetasid slaalom.ee ja Viljandi Talisurfi Akadeemia.