Kaasaegsed RS klassi purjekad võidavad kogu maailmas hoogsalt poolehoidu. Sama trend valitseb ka Eestis. RS paatide hulk ja sõbralik kogukond suureneb iga aastaga. Suvi sisustatakse paljude erineva taseme võistluste ja sarjadega. Tänavune hooaeg avati imelise nädalavahetusega Võrtsjärvel. Meltemi jahtklubis toimusid RS Aero sisevete meistrikad ja avati RS Questi karikasari.

Kahe päeva jooksul peeti kokku kümme võistlussõitu. Kui esimesel päeval valitsesid suhteliselt rahulikud tuuled, siis teisel puhus kohati päris korralik tuul (6-7 m/s). Vahelduvad olud tõid nii ümberminemisi kui tuuleauke, ehk et erinevaid emotsioone jagus kõigile.

Andrias Sillaste

RS Aero ühemehe sportlikus võistlusklassis võitis sisevete meisritiitli sel aastal Andrias Sillaste (EAPL). Teise koha saavutas Andres Rohtla (KJK) ja kolmandaks tuli Ants Haavel (EAPL).

Johan Rannast ja Mikk-Mait Kivi

RS Quest kahemehe purjekal võitis karikasarja esimese etapi Johan Rannast ja Mikk-Mait Kivi meeskond. Teise koha saavutas naiskond koosseisus Aigi Lukk ja Kaija Tammekivi. Kolmandad olid Jaanus Alve ja Juhan Leenurm.

Tulemused: RS Aero, RS Quest.
Pildid: autor Enda Pärisma

Tundub et Võrtsjärv on taastamas sealseid purjetamise hiigelaegu. Seda nii talvel talisurfi või jääpurjetamise näol, kui nüüd suvel uute purjatamisklasside ja jahtklubi toel.

Üritust vedasid Aero Purjetajate Liit ja Meltemi jahtklubi. Koostööpartner slaalom.ee.