Purjetamise võistluskalender on meie lühikese suve tõttu ikka väga tihe. Maailma, Euroopa, kontinendi, regiooni või vabariikliku tiitlivõistluste kõrvale mahtus siiski ka sel aastal meie oma kodune kolmeetapiline võistlussari – Noblessner Cup 2023.

Möödunud nädalavahetusel peeti sarja viimane osavõistlus. Võistluse tase oli kõrgem kui kunagi varem, sest osalejateks oli ju sama noorte purjelaudurite sats, kes just lõppenud Techno 293 klassi MM-il maailma absoluutses tipus kaarte segas. Lisaks osalesid regatil mõned oma klubi päris noored Optimist klassi purjetajad. Ilm oli nädalavahetusel lihtsalt imeline. Soe, kohati vägagi tuuline ja osalt päikseline ilm ongi ideaalne surfiilm.

Optimist klassi poodium

Optimist klassi purjetajate jaoks oli reedene päev pisut liiga tuuline, so puhkepäev. Laupäeva ja pühapäevaga said optimistid kokku 8 võistlussõitu. Konkurents oli üllatavalt tihe. Klassi võidu noppis viimase sõidu võiduga Linda Tulviste. Sama punktisummaga leppis teise kohaga Hugo Oliver Tõkke ja kolmandaks tuli Hart Hõim. Sarja kokkuvõttes tuli võitjaks Hugo Oliver Tõkke. Teise koha saavutas Hart Hõim ja kolmandaks tuli Linda Tulviste.

T293 klassi U13 poodium

Purjelauduritel oli võistlus kolmepäevane. Tulemuste reale kogunes kokku 11 sõitu. Kõige nooremate U13 vanusegrupis on hetkel vaieldamatu liider Eestis Johanna Lukk. Teise koha saavutas Paul Tuubel ja kolmandaks tuli Helena Jõepere. Täpselt sama on tulemus ka sarja kokkuvõttes.

T293 U15 poodium

Kõige suurem on noorte purjelaudurite osalus ja konkurents praegu U15 vanusegrupis, hetkel 9 sportlast. Võrreldes naaberriikidega on see tegelikult soliidne number. Ehk et järelkasv on täitsa olemas. Siin võitis esikoha Lukas Tuubel. Teiseks tuli Grita Griin ja kolmandaks Anni Tulviste. Sarja kokkuvõttes sai esikoha Lukas Tuubel, teise koha saavutas Grita Griin ja kolmanda Pärt Evald Kullerkupp.

Techno Plus & Raceboard klassi poodium

Techno Plus ja Raceboard klassides osalejad viimasel etapil kattusid. Võitjaks osutus vigastuspausilt naasnud Kaur Säärits. Teise koha saavutas Liisbeth Orav ja kolmanda Georg Otto Karma. Parim tüdruk oli siin arvestuses Liisbeth Orav, teine Marta Arete Sokk ja kolmas Karolina Dovgan. Sarja kokkuvõttes võttis võidu Liisbeth Orav. Teise koha saavutas Georg Otto Karma ja kolmanda Karl Hendrik Loik.

III etapi tulemused:
Optimistid
T293 U13
T293 U15
T293 Plus
Raceboard

III etapi pildid: autor Enda Pärisma

Noblessner Cup 2023 koondtulemused:
Optimist
Raceboard
Techno 293 U13
Techno 293 U15

Sarja toetasid Noblessneri Jahtklubi, Noblessneri purjetamiskool, Tallinna linn ja slaalom.ee võistluskorralduse meeskond. Optimist klassi toetas eriauhindadega TommyLyy Paadipood!