Eesti meister 2023 - Tõnis Salong

Nagu näha, on tänavu juba novembri lõpus lootus jääle astuda. Seega anname varakult teada 2023/2024 hooaja plaanidest ja muudatustest.

Aasta tähtsaim võistlus (2024 MM) peetakse sel hooajal 12.-16. märtsil Soomes, Kajaanis. Antud asukoht on pisut kaugemal kui oli Lestijärvi MM (WISSA 2020). Samas toimumisaeg on nihutatud tavapärasest pisut hiljemaks. See kõik tundub päris paljulubav, sest Lestijärvi oli ju tõesti mega.

Kuna hooajal on korralik siht, seame ka kodused plaanid sellele vastavaks. Eestis tuleb taas Talisurfi Mängude Sari, mille sisse planeerime paar-kolm Eestikate etappi. Eestikate osas pole hetkel veel purjetamise alaliidu kinnitust, aga küllap me selle ka ikka saame.

Mängude sari keskendub tänavu purjekelgu klassile. See otsus tuleb eelmiste aastate praktikast. Tiiva ja lohe klassile jätame ukse avatuks, saavad liituda huvi korral. Plaanitava võistluse kuulutame välja tavapäraselt nädala alguses. Võistluse kinnitame ja asukoha teatame paar päeva enne sündmust. Nii tagame operatiivsuse ja parimad sõidutingimused. Etapid planeerime nädalavahetustele. Eesmärk on pakkuda osalejatele häid tingimusi, vahetada kogemusi ja teha head sõidud. Kuna etappide mahaviskamisi on sarjas omajagu, siis hea tulemuse saavutamiseks ei pea osalema päris kõikidel etappidel. On ju ka muid tegemisi peale talisurfi. Samas EMV sari eeldab kõikidel etappidel osalemist. EMV-d sätime sobivamate tingimuste järgi.

Stardirivi Saadjärve etapil

Oluline muudatus tuleb tänavu noorte vanusegrupi osas. Senine U20 asendub nüüd U24-ga. Ehk et noorte vanusegrupis saavad nüüd osaleda võistlejad kes on sündinud 2001 ja hiljem. Loodetavasti läheb see uuendus sisse ka MM juhendisse.

Võistlusformaat jääb tavapäraseks. Kursisõidus kasutame kahte rada, millest üks on allatuule slaalomiga. Slaalom tuleb puhas STS slaalom. Sobival võimalusel teeme ka maratoni etapi. Purje max suurus on kõikidel võistlustel 10m2. Kogenumad muidugi 10-sega slalli ei sõida, aga reegli saame sedasi lihtsamaks. Uutele tulijatele infoks, et sõidud on lühikesed, st külmetama ei pea keegi. Kursisõit 15 min ja slall 3 min, pluss minek ja tulek. Maraton tuleb muidugi pisut pikem katsumus. Soe jope ja lisakindad on alati abiks. Need saab stardialasse jätta. Võistluste juhendi avaldame peagi registreerimise ja tulemuste keskonnas (M2S).

Imelised jäämängud Võrtsu etapil