Tallinna Meistrivõistlused tõmbasid kokku kõik hooaja alguses planeeritud ettevõtmised, mille osadeks olid ka Talisurfi Mängude sari ja Eesti Meistrivõistluste sari. Meie tegevus oli siinkohal suunatud peamiselt talisurfi kelgu klassile, selle arendamisele ja ala tulevikule, ehk Eesti noorte koondisele.

Hooajal kogunes kokku 6 etappi. Alustasime karges külmas Harku järvel slaalomiga. Teise etapi sõitsime vastavalt lumeoludele suusaklelkudel. Kolmanda etapiga liikusime Haapsallu, kus nautisime mõõdukas tuules uisukelgu kursisõitu. Viienda etapiga kolisime Võrtsjäevele, kus taas kord distsipliiniks kursisõit ja sõiduvahendiks uisukelk. Viienda ja kuuenda etapiga olime tagasi Harku järvel. Distsipliinideks maraton ja hooaja “kommiks” hea pikkade lõikudega slaalom. Seega kõik distsipliinid ja peamised asukohad sai kenasti läbi käidud.

Meelis Rang

Möödunud nädalavahetusel olime siis Harku järvel ja pidasime Tallinna meistrivõistlusi. Prognoos lubas laupäevaks vihma ja minimaalset tuult. Päeva päästis prognoosi viimase poole muutus, ehk saime pisut tuult, mis võimaldas ära teha korraliku ühe tunni maratoni. Parim läbis selle ajaga 20 ringi, ehk 3 minutiga üle järve ja tagasi. Võitja oli Meelis Rang (Viljandi Talisurfi Akadeemia). Teise koha saavutas 18 ringiga Jaak Lukk (NYCS) ja kolmas oli sama arvu ringidega Valeri Filippov (Puri).

Tallinna MV I etapi (maraton) tulemused.

Tõnis Salong (esimene)

Pühapäevane prognoos oli palju parem. Tuule- ja jääolud võimaldasid hooaja finaaletapi teha võistlejate lemmikdistsipliinis – pikkade lõikudega slaalomis. Kokku saime purki koguni 11 sõitu. Slaalomi võitis Tõnis Salong (Viljandi Talisurfi Akadeemia). Teiseks tuli tiimikaaslane Meelis Rang ja kolmandaks Jaak Lukk (NYCS). Naiste arvestuse võitja oli maailmameistri tiitlitega pärjatud Liisbeth Orav (NYCS). Teise koha saavutas noor tõusev täht Johanna Lukk (NYCS) ja kolmanda Helena Jõepere (NYCS).

Tallinna MV II etapi (kelgu slaalom) tulemused.

Johanna Lukk

Juuniorite (U17) arvestuse võitis Johanna Lukk, teine oli Helena Jõepere ja kolmas Karl Kristofer Sillaorg. Noorte (U24) arvestuse võitis Liisbeth Orav, teine oli Karl Henrik Loik ja kolmas Johanna Lukk. Kõik nimetatud noored on Noblessneri Purjetamiskooli kasvandikud.

Liisbeth Orav

Grand master vanusegrupi võitis Tõnis Salong, teine oli Meelis Rang ja kolmas Tõnis Volt. Nimetatud härrad esindavad Viljandi Talisurfi Akadeemiat.

Tallinna meistrivõistluste kokkuvõtes (maraton +slaalom) võitis tiitli Meelis Rang. Teise koha saavutas aastaga märgatava arengu teinud Jaak Lukk. Kolmas oli vanameister ja ala mitmekordne maailmameister Tõnis Salong. Naiste Tallinna meistritiitli võitis Liisbeth Orav, teine Johanna Lukk ja kolmas Helena Jõepere. Noorte tiitli noppis Karl Henrik Loik ja parim juunior oli Johanna Lukk.

Tallinna meistrivõistluste koondtulemused.

Tallinna MV slaalomi etapi pildid: autor Enda Pärisma.

Tallinna MV toetas Tallinna linn, surfiklubi Puri, Noblessneri Purjetamiskool, Viljandi Talisurfi Akadeemia ja slaalom.ee.

Jaak Lukk (EST-801)

Eesti meistrivõistluste sari toimis samuti täies mahus. Peeti kolm erineva distsipliiniga etappi. Kokkuvõttes on tänavune Eesti meister Jaak Lukk, teine Johanna Lukk ja kolmas Liisbeth Orav. Naiste ja juuniorite tiitli võitis Johanna Lukk ja noorte tiitli Liisbeth Orav. Antud poodiumid hõivasid täielikult Noblessneri purjetamiskooli esindajad.

Eesti meistrivõistluste tulemused.

Tõnis Salong

Kogu tsirkuse aluse, ehk 2024 Talisurfi Mängude sarja (6 etappi ja 21 võistlejat) võitis tänavu taas Tõnis Salong. Teise koha saavutas Jaak Lukk ja kolmanda Johanna Lukk.

Martti Ainola

Tiiva klassi esindajad ühinesid mängude sarjaga sel aastal kõige viimasel etapil. Viis võistlejat sõitsid viis sõitu, slaalomis. Esikoha võitis Martti Ainola (Laulasmaa Surfiklubi). Teise koha saavutas Emil Roland Peetsalu (Aloha) ja kolmanda Jane Aluve (Surfy).

Tallinna MV II etapp (tiiva slaalomi) tulemused.

Elu on lill!

Kodune võistlushooaeg on siinkohal läbi. Samas praegu on koolivaheaeg ja Harku jää veel tarbitav. Seega toimuvad seal igapäevased treeningud. Töö käib jätkuvalt aasta tippsündmuse heade saavutuste nimel. Selle aasta talisurfi MM (WISSA2024) peetakse 12. – 16. märts Kajaanis, Soomes. Jääd seal jagub ja puhastatud slaalomi plats ka justkui olemas. Nüüd pisut taastume ja kohtume juba WISSA-l!