Enamus meist elab jätkuvalt talisurfi lainel, sest organisatsioonid korraldavad võitjatele vastuvõtte ja klubid talihooaja lõpetamisi. Tõepoolest, oli fantastiline ja emotsionaalne talv. Neid saavutusi ja tiitleid peab väärtustama.

Aga jää on läinud ja kaugel pole suvise hooaja algus. Hiljemalt mai keskel pistame varbad vette. 18.-19.mai toimub suvise võistlushooaja esimene võistlus – traditsiooniline Harku Järve Regatt, kus ühtlasi selguvad ka 2024 Raceboard Eesti meistrid.

Raivo Saarm – Raceboard Eesti meister 2023

Laias laastus saab regatil osaleda kahes suhteliselt laia mõistega võistlusklassis. Neist esimene on Raceboard klass, kus osalemiseks on vaja põhimõtteliselt sverdiga purjelauda. Antud klassi piirangud on üsna leebed. Näiteks muu hulgas sobivad siia klassi ka kõik Techno lauad. Sõidame klassikalist vastutuule “vorstirada”.

Teiseks suureks klassiks on Foil klass, kuhu alla liigitame kõik foilivad purjelauad ja ka formula (uimel) sõitvad lauad. Sõidud viime läbi klassi põhiselt, ühisstartidest. Foili/formula puhul eelistame samuti vastutuule rada, kuid vajadusel kasutame mõnd slaalomi vesiooni. Peamine et sõita saaks.

NoR/SI on nähtav ja regamine avatud M2S keskonnas.