Kevadel, kui meri veel külm, otsivad surfisõltlased sobivaid tingimusi siseveekogudel. Ka Harku järv oli juba mitmeid nädalaid purjede all. Nii mõnigi surfar oli hooaja avaregati ootel. Selle aasta regatt algas aga hoopis surfilaadaga. Sai osta, müüa, asju vahetada või niisama muljeid ja kogemusi jagada. Kel surfiasi selge ja võistlusvarustus olemas läksid vee peale.

Kevade esimese võistluse ilm oli ideaalselt soe ja rahulikult tuuline. Ka kõige vähem kogenumad surfihundid said turvaliselt võistluskogemuse kätte. Tundub, et traditsiooniline Harku regatt hakkab vaikselt rahvusvahelist tuntust saavutama. 24 võistleja seas oli seekord kaks tugevat Raceboard klassi ässa Lätist.

Gundars Osis

Võistlus algas kohe algusest päris teravalt. Kõik olid kenasti stardiliinil, kus nii mõnelgi tuli ette üleminekuid. Vaatamata nõrgale tuuleprognoosile sai Raceboard klass kahe päevaga kokku maksimaalsed kaheksa sõitu. Harku regati võit läks seekord Lätti. Esikoha võitis Gundars Osis ja teiseks tuli Aldis Zemanis. Kolmanda koha saavutas Jaak Lukk, kes ühtlasi võitis sellega ka Raceboard Eesti meistritiitli.

Jaak Lukk – EST 801

Naiste arvestuses saavutas esikoha ja võitis tiitli Johanna Lukk. Teise koha võitis Liisbeth Orav ja kolmanda Grita Griin.

Johanna Lukk – EST 800

Noorte U17 vanusegrupi võitis samuti Johanna Lukk. Teise koha saavutas Henri Kiiver ja kolmanda Grita Griin. Noorte arv oli avavõistluse kohta päris suur – 13 võistlejat, paraku enamjaolt Noblessneri purjetamiskooli noored.

Master vanusearvestuse poodium kattus üldarvestuse poodiumiga. Grand masterid ka, va kolmas koht, mille siin võitis Andrus Jõgi.

Tulemused
Pidid: autor Enda Pärisma

Kaur Säärits

Foil klassi osalus oli nõrga prognoosi tõttu väga väike. Peeti vaid kaks sõitu. Siin võitis regati Kaur Säärits Martin Berkmann ees.

Regatti toetas kohalik surfiklubi “Puri”, Noblessneri purjetamiskool ja slaalom.ee korraldustiim.