Noblessneri purjetamiskoolist (NYCS) on kujunenud Eesti noorte purjelaudurite kasvulava. Seal on alustanud sportlaskariääri nii tänased kui loodetavasti ka tulevased olümpiasportlased. Möödunud nädalavahetusel selgitati Noblessneris purjelaua noorteklasside Eesti meistrid.

Garmin Eesti Purjetamissarja kuuluva võistluse kõige nooremad osalejad olid Techno U13 klassi lapsed. U13 meistritiitli võitis Linda Tulviste. Teise koha saavutas Markus Antonis ja kolmanda Hart Hõim. 12-st stardist 12 lõpetatud sõitu on siin vanusegrupis omaette saavutus. Seda enam, et tuuleolud olid kolme võistluspäeva jooksul nö seinast seina.

Linda Tulviste (EST 405)

U15 klassi lastest võitis meistritiitli Johanna Lukk. Teise koha võitis Pärt Evald Kullerkupp ja kolmanda Grita Griin. U15 tüdrukutest oli parim Johanna Lukk, järgnesid Grita Griin ja Helena Jõepere. Tulemustest on väga selgelt näha, et purjetamise noorteklassides puuduvad eelised poistel või tüdrukutel. Koos võisteldes ollakse rajal täiesti võrdsed.

Johanna Lukk (EST 800)

Tecchno U17 vanuseklassi meistritiitli võitis Sander Laasma. Võit oli üsna veenev, vaatamata Sandri suhteliselt lühikesele võistluskogemusele. Teise koha saavutas Anni Tulviste ja kolmanda Karl Kristofer Sillaorg.

Sander Laasma (EST 68), Karl Hendrik Loik (EST 537)

U19 tiitli noppis Karl Hendrik Loik. Teise koha saavutas Artemi Zõrjanov. Kolmas koht läks siin klassis Soome – Lyydia Tervonen (HSK). U15-U19 klassides peeti ka ühist, Raceboard arvestust, kus võitjaks tuli Karl Henrik Loik. Teise koha saavutas suures grupis Sander Laasma ja kolmanda Johanna Lukk.

Purjelaua olümpiaklassiks on praegu valitud foiliv laud. Seetõttu peeti noorte Eestikatel kõrvalalana mõned sõidud ka foil klassile. Osavaim oli selles klassis Johanna Lukk. Teine Anni Tulviste ja kolmas Sander Laasma. Tänud siinkohal NYCS klubile, kes noortele foiliva varustuse tagas.

Tulemused:
T293 U13 https://bit.ly/46yf0MD
T293 U15 https://bit.ly/3AhApxc
T293 U17 https://bit.ly/3LOAU4r
T293 Plus U19 https://bit.ly/3SyIILn
Raceboard https://bit.ly/3LNDLuH
Etapi pildid: https://slaalom.ee/…/fotod-noblessner-cup-iii-2024…/
Foili video purjekooli poolt: https://youtu.be/fXgqYstSVQI?si=2uzMTpWCmi_1eXQP

Noblessneri karikasarja koondtulemused:
T293 U13 koond https://bit.ly/3WT11N1
T293 U15 koond https://bit.ly/3WSOcn3
T293 U17 koond https://bit.ly/4dbeC94
T293 Plus U19 koond https://bit.ly/3Yt20G1
Raceboard koond https://bit.ly/3WAzCPG

Antud võistlust ja kogu suvist sarja toetas Port Noblessner, Tallinna linn ja Garmin/EJL.